30 Nëntor, 2023
Tirana, Albania
Kryesore Lajme nga vendi

Airbnb shfaros hotelet e vegjël në Itali

Nga njëra anë bumi i qirave afatshkurtra, nga ana tjetër “politikat agresive” të hoteleve të kategorisë superiore. Pikërisht në këtë situatë hotelet e vegjël në Itali po zhduken me shpejtësi dhe rrezikojnë të lënë një çmim edhe më të lartë në terren nëse çështja nuk trajtohet. Ky është reflektimi i Assohotel – shoqatës që bashkon kompanitë e akomodimit në hotele turistike të Confesercenti – që del nga një analizë e sistemit italian të akomodimit dhe që vlerëson zhdukjen e pothuajse 2800 hoteleve të vegjël në 10 vitet e fundit.

Qira afatshkurtër nën lente
“Qiratë afatshkurtra – nënvizon studimi – shkojnë mbi 500 mijë dhe u marrin hapësira hoteleve familjare, të cilat kanë kosto më të lartë, duke filluar nga taksat dhe nuk janë në gjendje të konkurrojnë”. Në veçanti, «hotelet dhe pensionet e drejtuara nga familjet, të cilat dikur përfaqësonin një pikë të fortë të sistemit kombëtar të akomodimit, tani po luftojnë për të mbetur në treg. Në dhjetë vjet, 2790 hotele me një dhe dy yje janë zhdukur, të dërrmuar gjithnjë e më shumë nga politikat agresive të çmimeve të hoteleve të kategorive më të larta dhe në të njëjtën kohë të mbingarkuar nga rritja e ofertave për apartamente me qira».

Vesi i dyfishtë
Gracka për hotelet e vogla, vëren Assohotel, nuk vjen vetëm nga konkurrenca “me struktura të mesme-të mëdha, të cilat kanë kapacitete më të mëdha financiare dhe ekonomike, por edhe nga fenomeni i apartamenteve, të cilat kanë kosto menaxhuese krejtësisht marxhinale në krahasim me ato të kompanive të akomodimit dhe nuk kanë detyrime për nivelin minimal të shërbimeve”.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *