15 Qershor, 2024
Tirana, Albania
Kryesore Lajme nga vendi

Bie një koncesion/ Pullat fiskale nuk rinovohen më, shërbimin do ta kryejë një person i autorizuar nga Qeveria

Qeveria shqiptare ka vendosur të mos e rinovojë kontratën koncesionare për prodhimin dhe shpërndarjen e pullave fiskale. Ndryshimet në ligjin përkatës të akcizës janë nxjerrë për konsultim nga Ministria e Financave dhe përcaktojnë se nga data 1 janar 2025, pulla fiskale si letër me vlerë dhe monopol shtetëror do të prodhohet dhe shpërndahet nga një person i autorizuar nga Këshilli i Ministrave. Ndërkohë, elementët e sigurisë dhe çmimi i pullës fiskale përcaktohen nga Këshilli i Ministrave.

Ky projektligj vjen si rrjedhojë e përfundimit në datë 31 dhjetor 2024 të kontratës së koncesionit me shoqërinë “Sicpa Security Solutions” Albania, sh.p.k, sipas së cilës prodhimi, shpërndarja e monitorimi i pullave fiskale të akcizës aktualisht kryhet nga shoqëria koncesionare.

Pullat fiskale janë letra me vlerë dhe monopol shtetëror dhe vendosen në produkte të tilla si cigaret dhe pijet alkoolike. Përpara dhënies me koncesion, nga viti 2008 deri në vitin 2012, prodhimi i tyre është kryer nga një shoqëri aksionare në pronësi të shtetit, e përcaktuar nga Këshilli i Ministrave.

Sa i përket procedurës së porositjes së pullave fiskale, ajo do të mbetet e njëjtë edhe pas datës 1 janar 2025, por pagesat e çmimeve të pullave fiskale dhe kostove të dërgesave do ti paguhen personit të autorizuar nga Këshilli i Ministrave.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *