24 Korrik, 2024
Tirana, Albania
Kryesore

Brukseli “bllokon” shitjen e Ita Airways tek Lufthansa

Komisioni Evropian hapi një hetim të thelluar mbi ofertën e Lufthansa për të blerë një pjesë të aksioneve në kompaninë italiane ITA Airëays.

Brukseli paralajmëroi se marrëveshja mund të zvogëlojë konkurrencën në shërbimet e transportit ajror të pasagjerëve në disa rrugë me distanca të shkurtra dhe të gjata brenda dhe jashtë Italisë.

Hetimi do të zgjasë 90 ditë pune për t’u përfunduar dhe vjen pavarësisht se Lufthansa dorëzoi angazhimet në fillim të janarit për të adresuar disa nga shqetësimet paraprake të Komisionit.

Lufthansa zbuloi majin e kaluar se dëshiron të blejë një pakicë prej 41% në kompaninë shtetërore italiane për 325 milionë euro si pjesë e një rritjeje kapitali.

Komisioni tha se një hetim paraprak “tregon se transaksioni mund të zvogëlojë konkurrencën në treg për shërbimet e transportit ajror të pasagjerëve në disa linja me distanca të shkurtra dhe të gjata.

“Lufthansa dhe ITA janë konkurrentë të fortë dhe të ngushtë në ofrimin e shërbimeve të transportit ajror të pasagjerëve në rrugë të caktuara drejt dhe nga Italia.”

Transportuesi gjerman tha në atë kohë se marrëveshja “parashikon opsione të ndryshme” për Lufthansa Group për të rritur aksionet e saj në ITA Airëays ose për ta blerë atë plotësisht.

Komisioni tha se do të shqyrtojë gjithashtu efektet e mundshme negative në rrugët në të cilat linjat e tjera ajrore mbështeten në aksesin në rrjetin e brendshëm dhe të shkurtër të ITA-s për operacionet e tyre, “të cilat mund të ndikojnë në shërbimet e tyre në destinacionet ndërkombëtare të shërbyera gjithashtu nga Lufthansa”.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *