12 Prill, 2024
Tirana, Albania
Kryesore

“Divizioni i maniakëve”/ Brenda njësisë së Citigroup që u rrënua nga ngacmimet seksuale dhe droga për vite me radhë

Bankierët nga Citigroup Inc. po festonin me klientët një natë në maj 2018 në një pikë të nxehtë në qendër të Manhattan të quajtur Catch. Njëra prej tyre, e sapodiplomuar në kolegj, kishte hyrë në divizionin e aksioneve për programin e saj dy-vjeçar me rotacion në bankë dhe kishte sjellë në festë shoqen e dhomës. Ndërsa mbrëmja përparonte, një nga shefat e njësisë doli pas shoqes së dhomës dhe e befasoi atë duke u ngjeshur fort pas saj, sipas dy personave që thanë se e panë ngjarjen.

Muaj më vonë, tha pjesmarrësja në programin e rotacionit, një tregtar mashkull i tha asaj të vishte funde më të shkurtra dhe taka më të larta për të punuar dhe bëri shumë pyetje në jetën e saj të dashurisë.

Intervistat me 22 persona që kanë punuar në ose ngushtë me divizionin e aksioneve sugjerojnë se incidentet nuk ishin një lajthitje, duke paraqitur një pamje të ngacmimit dhe diskriminimit të vazhdueshëm në njësinë e aksioneve të Citigroup në Nju Jork, e cila këshillon dhe ekzekuton tregti për fondet kryesore të investimeve dhe lojtarë të tjerë të Wall Street. Llogaritë i bëjnë jehonë pretendimeve në një padi të paraqitur vitin e kaluar nga një drejtor menaxhues, i cili pretendon se një sjellje e tillë vazhdoi deri në vitin 2022. Pas goditjes së padisë, shefi tregtar i firmës i kujtoi stafit të flasë nëse vërejnë sjellje të pahijshme, duke i bërë jehonë trajnimeve standarde të sjelljes së kompanisë.

Gjatë të paktën një dekade, punonjësit i shikonin hapur koleget femra, i vlerësonin ato nga pamja e tyre dhe mburreshin për pushtimet e tyre seksuale, sipas intervistave me punëtorët, të cilët kërkuan anonimitetin për shkak të shqetësimeve për hakmarrje. Sjellja e keqe në divizion përfshinte përdorimin e kokainës në zyrë, thanë ata. Ankesat ndaj drejtuesve të lartë dhe burimeve njerëzore nuk çuan në ndryshim, duke nxitur perceptimin e një turme të izoluar dhe duke nxitur disa punonjës të largoheshin ndërsa disa autorë të dyshuar mbeten, thanë njerëzit.

Citigroup, i cili tre vjet më parë bëri histori duke emëruar Jane Fraser si gruan e parë CEO të një banke të madhe amerikane, ka udhëhequr rivalët në shumë masa të një kulture më të barabartë. Megjithatë, sjellja brenda njësisë së tregtimit të aksioneve u dallua edhe në një industri që ka luftuar për dekada për të rifutur sjelljen që i bën gratë të ndihen të padëshiruara.

Një zëdhënës i Citigroup, Mark Costiglio, tha se askush nuk duhet të diskriminohet apo ngacmohet në punë. “Përpjekjet tona për të nxitur një kulturë gjithëpërfshirëse dhe të barabartë në vendin e punës nuk ndalen kurrë dhe sigurimi që standardet tona të kuptohen mirë dhe të përmbushen nga të gjithë në Citi është një proces i vazhdueshëm dhe proaktiv,” tha ai. “Ne u ofrojmë kolegëve një sërë rrugësh për të ngritur shqetësimet në mirëbesim, dhe kur të vërtetohen, ne do të ndërmarrim veprimet e duhura, deri në përfundimin e punësimit. Ndërsa ne nuk do të komentojmë për çështje të brendshme individuale, aty ku është e nevojshme, ne gjithmonë ndërpresim kontratat me punonjës që dështojnë të përmbushin standardet tona të larta të trajtimit me respekt.”

Bankat më të mëdha të investimeve zakonisht kanë pak më shumë se 1000 punonjës të zyrës së përparme në divizionet e tyre të tregtimit të aksioneve, sipas konsulencës Coalition Greenëich. Citigroup nuk zbulon madhësinë e ekipit të tij, por kjo do ta bënte grupin e tij një pjesë të vogël, megjithëse fitimprurëse, pjesë e operacioneve të tij globale prej 240,000 personash.

Udhëheqja e divizionit të aksioneve u riformatua pesë herë në rreth 12 vjet, një periudhë që e pa njësinë të përballej me periudha të përsëritura të sjelljes së keqe.

Një femër tregtare e derivateve kujtoi se ishte ulur në një darkë klienti në Locanda Verde pranë selisë së bankës në vitin 2010, kur një kolege iu afrua nën tavolinë dhe i vuri dorën në këmbë. Rreth asaj kohe, tha ajo, një analist hulumtues e pyeti pse nuk vishte këpucë më seksi.

Ajo denoncoi të dy rastet në departamentin e burimeve njerëzore dhe tek menaxherët e lartë, duke përshkruar një kulturë të shëmtuar që ajo e shihte si të përhapur, dhe kujton një drejtuese femër që e inkurajoi atë ta harronte historinë.

“Megjithëse disa nga incidentet e supozuara do të shkelnin qartë kodin e sjelljes së Citi-t, ne nuk kemi identifikuar një ankesë të paraqitur për disa prej tyre, të tjerat janë më shumë se një dekadë të vjetra dhe disa përmbajnë pretendime që janë ose të pabaza, shumë të paqarta ose përfshijnë njerëz që janë larguar nga firma”, tha Costiglio.

Dy gra të tjera thanë se qëndruan të heshtura për ngacmimin seksual nga kolegët nga frika e hakmarrjes në një industri që vlerëson diskrecionin dhe besnikërinë. Gjashtë persona atje, përveç tregtarit të derivateve, thanë se u ankuan për atë që ata e shihnin si sjellje të pahijshme në vendin e punës ndaj kolegëve të vjetër ose burimeve njerëzore dhe ishin të zhgënjyer me rezultatin, duke ndjerë se banka nuk kishte marrë masa të mjaftueshme.

Tre thanë se denoncuan incidente të ndryshme tek Dan Keegan, i cili në atë kohë drejtonte biznesin tregtar të Citigroup në të gjithë Amerikën e Veriut. Sipas njërit prej tyre, Keegan-it iu tha se punonjësit e vjetër nxitën një bankier të ri që t’u tregonte të brendshmet e një gruaje me të cilën me sa duket kishte fjetur; Keegan, i cili u largua nga Citigroup në 2022, nuk iu përgjigj mesazheve. Pesë persona e panë aksidentin ose dëgjuan për të në atë kohë. Bankieri i ri u pushua nga puna.

“Personi i përfshirë në atë incident u pushua si rezultat i një hetimi dhe menaxheri i drejtpërdrejtë që nuk arriti të zgjidhte çështjen u disiplinua”, tha Costiglio.

Përpara se një klasë e re kolegësh të rinj të bashkoheshin rreth vitit 2018, bankierët u përgatitën për ardhjen e tyre duke qarkulluar një dosje që përfshinte fotot e tyre. Punonjësit vlerësuan atraktivitetin e tyre dhe diskutuan hapur për të preferuarat, sipas një personi që e pa dhe dy të tjerëve që dëgjuan për të në atë kohë. Një llogari e ngjashme u përfshi në padinë e nëntorit të kaluar nga Ardith Lindsey, drejtoresha menaxhuese.

Në vitin 2020, ndërsa divizioni vazhdoi të merrej me performancën e dobët, Fater Belbachir u soll si shef i aksioneve. Megjithatë problemet vazhduan. Pas një serie të nxehtë në vitin 2021, një transaksion i gabuar nga një punonjës i bankës në Londër shkaktoi një rënie të shpejtë në aksionet evropiane, një goditje për Fraser dhe Belbachir, të cilët ende drejtojnë njësinë. Padia e Lindsey pretendonte se ai i injoronte gratë dhe ishte në mesin e një grupi menaxherësh meshkuj që u lidhën duke diskutuar pushtimet seksuale.

“Referenca për z. Belbachir bazohet në një pretendim të pabazuar në një padi që Citi po e kundërshton fuqishëm,” tha Costiglio.

Një nga ata menaxherë meshkuj ishte Mani Singh, një ekzekutiv që e detyroi Lindsey-n në një lidhje dhe e kërcënoi atë dhe fëmijët e saj, tha Lindsey në padinë e saj.

“Kur u pyet disa vite më parë për një transaksion të madh financiar mes tyre, zonja Lindsey e përshkroi zotin Singh si vetëm një mik”, tha Costiglio, duke shtuar se më vonë ajo i tha bankës se marrëdhënia ishte konsensuale. Nuk mund të ishte, sipas avokatit të Lindsey, për shkak të ndryshimit në fuqi midis të dyve.

Pasi Lindsey u ankua zyrtarisht, shtoi Costiglio, “ne vendosëm menjëherë z. Singh në pushim dhe filluam një hetim. Zoti Singh dha dorëheqjen brenda disa ditësh, përpara se hetimi të përfundonte.” Singh nuk iu përgjigj kërkesave për koment.

Ankesa e Lindsey përshkruante një mjedis ku burrat flisnin se me cilat gra donin të flinin, duke i trajtuar ato si “objekte seksuale”. Në intervistat me Bloomberg Neës pas ngritjes së padisë së saj, pesë gra që kanë punuar në divizion përshkruan përvoja të ngjashme të burrave që i shikonin teksa ecnin në katin e tregtimit deri në vitin 2019. Tre thanë se ishin gjithashtu të mërzitur nga sjellja e Singh-ut ndaj tyre: Një punonjëse e ri, për shembull, tha se ai i hidhte kartën e tij të kreditit nga larg duke i kërkuar asaj që t’i sillte ushqim.

Kur një tregtar kryesor u deklarua fajtor për akuzën e drejtimit të mjetit në gjendje të dehur me një fëmijë në makinën e tij, Citigroup u kërkoi rregullatorëve që të mos e skualifikonin atë, tregojnë të dhënat e industrisë. Banka nuk e largoi tregtarin, i cili ende punon atje, nga llogaritë kryesore, përfshirë fondin e investimeve të miliarderit Steve Cohen, thanë pesë kolegë.

Në Wall Street, bankierët dhe tregtarët kanë përdorur prej kohësh drogë, por prevalenca e tyre në këtë grup u dallua nga punonjësit që kanë punuar në firma të tjera. Bankierët bënin kokainë në selinë qendrore të kompanisë në Manhattan dhe me kolegë dhe klientë jashtë saj, sipas tre personave që e panë vetë. Një anëtare e ekipit tha se ajo ishte në tryezën e saj në katin e tregtimit rreth vitit 2016 kur pa një bashkëpunëtor me mbetje të bardha midis hundës dhe buzës së tij. Ajo i sugjeroi që ta fshinte.

Banka kohët e fundit ka ndërmarrë hapa për të goditur sjelljen e keqe. Muajin e kaluar, Citigroup u tha tregtarëve të bankës së saj të investimeve që të frenojnë pijet e tyre në ngjarjet e klientëve, duke i kujtuar ata që të mbajnë parasysh reputacionin e firmës pas ankesave për mosrespektim. Dhe një tregtar i lartë në grupin e tij të tregjeve të kapitalit u la në pushim këtë vit mes një hetimi për një grindje verbale me një bankier të vogël.

Fraser, ndërkohë, është në mes të riparimit më të madh të bankës në dekada. Ajo po përpiqet të zvogëlojë huadhënësin pasi ai u bë një nga institucionet më të fryra të Wall Street-it, me synime financiare të humbura dhe një çmim të aksioneve që shkon pas kolegëve.

Punonjësja e programit të rotacionit që shkoi në Catch dhe iu tha të shkurtonte fundet e saj kujtoi se ishte ankuar tek drejtoresha menaxhuese e Citit, Salima Habib, një lëvizje për të cilën tre të tjerë thanë se kishin dëgjuar në atë kohë.

Ajo kujton Habibin duke thënë se duhet t’i tregonte një menaxheri dhe gjithashtu t’i ofronte këshilla: të shkosh drejtpërdrejt tek burimet njerëzore ishte një opsion tjetër, por do të ishte e vështirë, ose gruaja më e re mund të përpiqet të përballet drejtpërdrejt me burrin.

“Komentet që i atribuohen zonjës Habib nga burime të paidentifikuara janë keqkarakterizuar dhe nuk janë në përputhje me të dhënat e saj për mbështetjen dhe fuqizimin e grave gjatë gjithë karrierës së saj,” tha zëdhënësi.

Punonjësja e re kujton gjithashtu Habibin, e cila së fundmi u promovua për të drejtuar shitjet në SHBA për divizionin, duke i ofruar asaj një rekomandim tjetër: Përpiqu të meditosh.

Bloomberg

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *