12 Prill, 2024
Tirana, Albania
Kryesore

Fitimi neto i Intesa u rrit me më shumë se 2 herë vitin e kaluar

Intesa Sanpaolo Bank Albania (ISBA), një degë tërësisht në pronësi të Grupit Intesa Sanpaolo të Italisë, regjistroi një të ardhur neto prej 28 milionë euro (30 milionë dollarë) në vitin fiskal 2023, tha grupi.

Të ardhurat operative të bankës u rritën në 70 milionë euro në vitin 2023, tha Intesa Sanpaolo Group në një deklaratë financiare të ndërmjetme të konsoliduar javën e kaluar.

Në vitin fiskal 2022, ISBA realizoi një të ardhur neto prej 1.3 miliardë lekë (12.4 milionë euro) dhe një të ardhur operative prej 4.9 miliardë lekësh, sipas rezultateve financiare të publikuara më parë.

Depozitat e klientëve të ISBA arritën në 1.6 miliardë euro në fund të vitit 2023, tha grupi. Intesa Sanpaolo Bank Albania regjistroi depozita prej 167 miliardë lekësh (1.61 miliardë euro) në fund të vitit 2022. Kredia për klientët shënoi vlerën 500 milionë euro vitin e kaluar, nga 56.2 miliardë lekë (541.6 milionë euro) që ishte regjistruar në fund të vitit 2022.

Kreditë me probleme (NPL) në Intesa Sanpaolo Bank Albania arritën në 6 milionë euro në fund të vitit 2023, ndërsa mbulimi me NPL ishte 60%, tha grupi.

Sipas të dhënave të publikuara nga Shoqata Shqiptare e Bankave, Intesa Sanpaolo Bank ishte huadhënësi i katërt më i madh për nga aktivet midis 11 bankave që operonin në Shqipëri në tremujorin e katërt të vitit 2023.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *