15 Qershor, 2024
Tirana, Albania
Kryesore Lajme nga vendi

Hekurudha Tiranë-Durrës, gati në mars 2025

Punimet për rehabilitimin e linjës hekurdhore Tiranë – Durrës dhe degëzimit të ri drejt aeroportit të Rinasit kanë arritur në masën 70%.

Gentian Liko, nga drejtoria e Zhvillimit të Transportit në Ministrinë e Infrastrukturës dhe Energjisë bëri me dije se afati i ri i përfundimit të punimeve është marsi i vitit 2025.

Përfitimet nga operimi i kësaj linje hekurudhore pritet të jenë të mëdha.

Sipas raportit teknik “Një vlerësim i qëndrueshëm i aseteve të hekurudhës Tiranë – Durrës”, i realizuar nga Instituti Ndërkombëtar për Zhvillim të Qëndrueshëm, përfitimet kumulative neto për një periudhë 30- vjeçare përllogariten në 270.34 mln euro, duke zbritur kostot e investimit.

Kjo duke marrë në konsideratë të ardhurat që do të sigurohen nga operimi i hekurudhës, si dhe kostot që shmangen në drejtim të shëndetit, kohës së kursyer, mjedisit, emetimeve të dioksidit të karbonit apo kostove të operimit të automjeteve.

Scan TV

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *