16 Korrik, 2024
Tirana, Albania
Kryesore Lajme nga vendi

Newsweek: Spitali Amerikan, Lider në fushën e shëndetësisë në Shqipëri

Në revistën javore Amerikane, Newsweek është publikuar një speciale për Shqipërinë, me intervista nga përfaqësues të qeverisë dhe sektori privat, analiza dhe një vështrim i përgjithshëm mbi zhvillimin e vendit.

Kjo speciale zbulon potencialet e Shqipërisë në turizëm, shëndetsi, farmaceutikë, ndërtimin, inovacion dhe ekonomi për tregun europian.

Pjesë e këtij publikimi ishte intervista e drejtorit ekzekutiv të Spitalit Amerikan, z. Klodian Allajbeu, i cili foli për historikun e spitalit Amerikan, si nje Udhëzues në fushën e Shëndetsisë dhe potencialin e turizmit shëndetësor në Shqipëri dhe për përfitimet që kjo industri mund të sjellë në vend për vitet në vijim.

Spitali Amerikan i Shqipërisë u themelua në dhjetor 2006 si spitali i parë privat në Shqipëri. Spitali filloi aktivitetin e tij duke iu shërbyer pacientëve me probleme kardiake brenda dhe jashtë Shqipërisë dhe përqindja e pacientëve që largoheshin nga Shqipëria për të marrë trajtim jashtë vendit ra për 85 për qind vetëm në vitin e parë. Që atëherë, spitali ka zgjeruar fokusin dhe specialitetet e veta dhe ka zgjeruar praninë e tij si në Shqipëri ashtu edhe në Kosovë. Synimi i tij i ardhshëm madhor është turizmi shëndetësor.

Intervistë me Klodian Allajbeu, Drejtor Ekzekutiv, Spitali Amerikan

Spitali Amerikan, i themeluar ne vitin 2006 si spitali i parë privat në vend, udhëhoqi rrugën e shëndetësisë në vend duke hedhur njëkohësisht themelet e Institucionit kryesor mjekësor privat.

Vizioni im mbetet që pacientët dhe familjet e tyre sot ta quajnë Spitalin Amerikan një vend të kujdesit, besimit dhe shpresës”, thotë Dr. Klodian Allajbeu, Themelues dhe CEO i Spitalit Amerikan ne Shqiperi, duke shpjeguar motivin e palëkundur pas evolucionit të institucionit.

Spitali Amerikan I krijuar fillimisht në kardiologji, ne vitin e parë te operimit dha rezultate të menjëhershme, duke shkaktuar një rënie prej 85% të numrit të pacientëve kardiakë që largohen nga Shqipëria.Pas këtij suksesi, grupi spitalor u zhvillua me rritme te shpejta dhe tani krenohet me 6 godina dhe 31 departamente, duke ofruar kujdes shëndetësor dhe trajtime në një gamë të gjerë specialitetesh.

Spitalit i përbërë nga profesionistë të kujdesit shëndetësor shqiptarë dhe ndërkombëtarë, realizoi transplantin e parë të veshkave në vend – një nga një sërë arritjesh pioniere që i ka dhënë Grupit merita për modernizimin e industrisë së kujdesit shëndetësor në Shqipëri. “Mjekët tanë shqiptarë bashkëpunojnë me kolegë jashtë vendit për të mbështetur funksionin e spitalit duke vlerësuar, trajnuar dhe aplikuar shërbime shëndetësore të  një niveli  të lartë, në mënyrë që spitali ynë të jetë në përputhje me standardet evropiane të cilësisë”, thotë Allajbeu.

Mbeshtetur ne protokollet ndërkombëtare shëndetësore në qendër të kujdesit klinik të spitalit, Allajbeu pret rritje të vazhdueshme në fushën e turizmit shëndetësor, me një rrjedhë të qëndrueshme të pacientëve evropianë që tashmë kërkojnë trajtime duke përfshirë IVF, kirurgji plastike dhe kujdes dentar.

“Misioni ynë është të ofrojmë mjekët më të mirë dhe kujdesin më të mirë shëndetësor me çmime të përballueshme.”

Si do ta përshkruanit misionin e spitalit?

Spitali Amerikan ofron të gjitha shërbimet ekujdesit shëndetësor nga diagnostikimi deri tek trajtimi, duke adresuar të gjitha rastet, bazuar në protokollet ndërkombëtare shëndetësore. Struktura jonë është krijuar për cilësinë maksimale dhe efikasitetin e shërbimeve tona, si dhe staf mjekësor dedikuar çdo pacienti.

Ofrimi i kujdesit të cilësisë më të lartë nënkupton plotësimin e nevojave të çdo pacienti dhe vendosjen e teknologjisë dhe sistemeve më efikase në mbështetje të kujdesit tonë shëndetsor.

Çfarë e dallon Spitalin Amerikan nga ofruesit e tjerë të kujdesit shëndetësor?

Vlen të theksohet që ne kemi promovuar një sistem shëndetësor privat cilësor në Shqipëri për 18 vjet, duke kontribuar në përmirësimin e përgjithshëm të shërbimeve shëndetësore në vend. Përpjekjet tona duket se kanë ndikuar pozitivisht si në sektorin privat ashtu edhe në atë publik.

Në turizmin shëndetësor, një tjetër avantazh që gëzon spitali është vendndodhja e tij, pranë atraksioneve në Durrës. Shqipëria është një vend i bukur me shumë për të ofruar, nga klima mesdhetare e deri te peizazhet malore

Si po i integron Spitali Amerikan iniciativat e qëndrueshmërisë dhe të gjelbër në modelin e tij operacional?

Që në fillim, Spitali Amerikan ka përfshirë praktika të qëndrueshme dhe iniciativa të gjelbra në modelin e tij operacional, duke përfshirë ndryshime të thjeshta në arkitekturën e spitalit, me një plan të mirë të menaxhimit të mbetjeve spitalore, përdorimin e kimikateve më të sigurta, si dhe masat e kursimit të ujit dhe energjisë, ndërtesat e gjelbra. dizajni, burimet alternative të energjisë, transporti me karbon të ulët, ushqimi lokal dhe reduktimi i mbetjeve.

Modeli ynë operacional është i fokusuar në mirëqenien afatgjatë, e cila rrit atë të stafit tonë të kujdesit shëndetësor dhe përmirëson rezultatet e pacientëve duke reduktuar kohën e pritjes dhe kostot e përgjithshme.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *