15 Prill, 2024
Tirana, Albania
Kryesore Lajme nga vendi

Një kompani shqiptare prodhon motoçikletat e para ambulancë

Në peizazhin e prodhimit shqiptar, një hap i rëndësishëm është bërë nga prodhuesi i strukturave të automjeteve, Timak. Kompania, e njohur për zgjidhjet e saj inovative të automjeteve ka kryer dorëzimin e saj të parë të motoçikletave të specializuara në qendrën kombëtare të urgjencës mjekësore në Shqipëri, të njohur si QKUM.

Këto motoçikleta, që fillimisht numërohen në katër janë projektuar posaçërisht për shërbimet e urgjencës mjekësore. Motivi kryesor pas këtij dizajni është rritja e efikasitetit dhe shpejtësisë së përgjigjes së ndihmës së parë. Në zonat e rrënuara nga bllokimi i madh i trafikut, këto motoçikleta pritet të hapin një rrugë të shpejtë për ata që kanë nevojë për kujdes urgjent mjekësor, duke kursyer potencialisht kohë të çmuar dhe jetë.

Timak: Një qendër e inovacionit të automjeteve
E themeluar në vitin 2016, Timak është shfaqur shpejt si lider në prodhimin, konvertimin dhe instalimin e superstrukturave për një gamë të gjerë automjetesh. Portofoli i tyre përfshin jo vetëm motoçikleta, por edhe ambulanca, kamionë zjarrfikës, cisterna uji dhe më shumë. Drejtoresha Ekzekutive e kompanisë, Arjeta Puca, ka qenë e rëndësishme në drejtimin e kompanisë drejt kësaj rruge të inovacionit dhe efikasitetit.

Horizontet në zgjerim: Një forcë rajonale
Ndikimi i Timakut nuk kufizohet vetëm në Shqipëri. Kompania ka një gjurmë në rritje në tregun rajonal, me zyra në Bullgari, Maqedoninë e Veriut, Kosovë, Turqi dhe Mal të Zi. Ndërsa përgatiten për një dërgesë tjetër të këtyre motoçikletave të specializuara të urgjencës mjekësore, kompania vazhdon të forcojë reputacionin e saj si ofrues i automjeteve thelbësore të urgjencës që po bëjnë një ndryshim të vërtetë në terren.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *