15 Qershor, 2024
Tirana, Albania
Kryesore Lajme nga vendi

Raiffeisen tallet me Perëndimin, vazhdon të zgjerojë aktivitetin në Rusi

Raiffeisen Bank International e Austrisë ka kundërshtuar me sa duket premtimin e saj për të dalë nga tregjet ruse me postimin e dhjetëra reklamave për vende pune me bazë në Rusi, duke treguar planet e saj për t’u rritur në vend.

Financial Times analizoi mbi 2,400 reklama pune të postuara në Rusi nga banka që nga dhjetori, duke gjetur një pjesë të konsiderueshme kushtuar menaxhimit të shitjeve dhe roleve të shërbimit ndaj klientit.

Sipas FT, një nga postimet e punës të lëshuara nga RBI deklaronte se “qëllimet kryesore të saj janë një zgjerim i shumëfishtë i bazës aktive të klientëve dhe rritje e qëndrueshme dyshifrore e të ardhurave”. Një tjetër njoftim pune për shërbimet e listës së pagave përmendi se banka “po zgjeron në mënyrë aktive bazën e saj të klientëve të korporatave”. Disa postime të tjera pune, duke theksuar strategjinë e rritjes së bankës në Rusi, u raportuan nga FT.

Hetim
Në përgjigje të hetimit të FT, RBI tha se CEO Johann Strobl urdhëroi një hetim të menjëhershëm. Sipas një raporti të dorëzuar në Strobl nga filiali rus i bankës, RBI ia atribuoi postimet kontradiktore të punës informacionit të vjetëruar në lidhje me ambiciet e saj ruse, të cilat nuk ishin përditësuar që nga pushtimi i Ukrainës nga Rusia.

RBI tha në një deklaratë: “Reduktimi i biznesit rus do të vazhdojë në vitin 2024. Raiffeisen vazhdoi të punojë në një transaksion të mundshëm, një shitje ose një spin-off, i cili do të rezultonte në dekonsolidimin e Raiffeisenbank Rusi nga grupi. ”

Banka shtoi se reklamat, “nuk pasqyrojnë masat e marra nga RBI për të reduktuar biznesin e saj rus dhe as nuk korrespondojnë me planet e ardhshme për biznesin rus”.

E vetmja bankë në Rusi

Pavarësisht presionit nga organet rregullatore si Banka Qendrore Evropiane dhe Thesari i SHBA-së, RBI mbetet një nga bankat më të mëdha perëndimore që operon në Rusi.

Drejtuesit e RBI e gjejnë veten në një pozicion sfidues në lidhje me operacionet e tyre në Rusi. Fitimet e realizuara në vend nuk mund të riatdhesohen dhe çdo shitje e biznesit do të kërkonte miratimin e Kremlinit.

Ekzekutivët theksojnë se banka synon të ruajë funksionalitetin në Rusi për të tërhequr blerës potencialë duke shmangur mbështetjen e drejtpërdrejtë për ekonominë ruse të kohës së luftës.

Megjithatë, FT vuri në dukje se RBI është e vetmja bankë perëndimore që ende operon në Rusi që ka rritur numrin e saj të punonjësve. Si përgjigje, RBI ia atribuoi rritjen e numrit të punonjësve një zgjerimi të departamentit të IT, për të cilin tha se synon të krijojë një arkitekturë të pavarur IT për një shitje të mundshme të njësisë së saj në Rusi.

Financial Times

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *